Dag 10: 14 sep

Dag 10 – Las Vegas!

Vandaag staan we weer op in de woestijn, en we hoeven gelukkig niet heel erg te haasten. We moeten wel het ontbijt halen van half 9, dus hiervoor zijn we met 8 uur mooi op tijd. We eten scrambled eggs met een grote bak vers fruit (en dat smaakt erg goed na al die vette troep!). In Death Valley zijn nog heel wat interessante punten te zien, dus we gaan eerst nog even in dit nationale park in de rondte rijden.

We beginnen bij Badwater; dit is het laagste punt in de woestijn (en ook één van de laagste plekken ter wereld) met 86 meter onder zeespiegel. Zelf in de woestijn blijft hier grondwater liggen, en dat is een vreemde gewaarwording bij circa 45 graden! We laten ons ook verleiden tot een korte wandeling van een ½ mile naar een ‘Natural Bridge’ uit de rotsen. We moeten echter beter weten, want in de brandende zon is die 800 meter toch ook wel erg veel! We hebben het overleefd, en in onze heerlijke Jeep met Airco rijden we nog een aantal toeristische routes, en we nemen nog een kijkje bij Dante’s View; hét uitkijkpunt van Death Valley. Op circa 2 km hoogte is het hier ook meteen weer een stuk beter uit te houden qua temperatuur, dus we gunnen de auto hier ook wat afkoeltijd.

Aan het einde van de middag rijden we Death Valley uit, maar de woestijn blijft gezellig om ons heen. We gaan nu op weg naar Las Vegas! Maurice wil hier graag met het donker aankomen, maar de zon gaat hier om circa 7 uur / half 8 pas onder. We gaan te snel om dat mogelijk te maken, en we komen om ongeveer 6 uur in Las Vegas aan. We rijden de hele strip over, en komen direct in de grote chaos terecht. Hoe werkt het hier eigenlijk met parkeren? Bij ons hotel, Treasure Island, worden we gewoon uit onze auto geplukt, koffers worden uitgeladen, en we worden vriendelijk verzocht in te checken. We krijgen wat bonnetjes in onze handen gedrukt, en éénmaal op onze kamer kunnen we gewoon naar beneden bellen voor de bagage. Nou, zo werkt dat dus gewoon, service en Valet parking 🙂 . We hebben weer een super luxe kamer, met grooooooot bed en heerlijk bad. De koffers worden netjes afgeleverd, en we kunnen opzoek naar iets eetbaars. In Death Valley hebben we bij dat enige andere hotel echter nog een super grote sandwich gegeten, dus we zitten nog aardig vol. We besluiten voor de Burrito te gaan, en deze is prima te eten, maar alsnog veels te veel. We lopen richting het Bellagio om nog naar de Fonteinshow te kijken, en dat is echt super groot! Heel leuk om in het echt te zien.

We zorgen dat we ook op tijd zijn voor de gratis Piratenshow bij ons eigen hotel om 10 uur. En omdat we in het hotel slapen, krijgen we nog VIP plekken vooraan ook. Dit is de show met de 2 piratenboten in een battle, waarvan er ééntje zinkt. Op de ene boot zitten een hoop half naakte vrouwen, en de andere boot huisvest de stoere, brede mannen. Deze gratis, 20 minuten durende show bestaat uit een hoop gekronkel van de vrouwen, wat gezang en gedans, en een hoop vuurwerk. Ik heb Maurice nog nooit zo verbaasd zien kijken naar een show, maar het is best onderhoudend, en we hebben erg moeten lachen (en het vuurwerk was leuk!). Na de show heeft Maurice er nog wat dollars doorheen gejaagd in het casino, maar moest helaas met lege handen naar bed.

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: