Dag 3: 7 sep

Dag 3 – New York

Het blijkt gisteren allemaal dus wel meegevallen met de zware weersverwachtingen. We zijn ’s avonds inderdaad nog gewoon gezellig in onze regenjas de straat opgegaan, en het was ook eigenlijk gewoon helemaal windstil. We zijn gaan eten bij, zoals gepland, de Applebees, en hier kregen we een giga Steak, met een topping van Cheese en Shrimps. Jummie, jummie! Om half 9 lagen we eigenlijk toch wel weer dood op ons bedje, wat tot gevolg had dat we vanochtend ook gewoon weer om half 7 klaarwakker waren! Maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met de jetlag. Na een ontbijt van een hele stapel Pancakes voor mij, en bacon en ei voor Maurice, zijn we weer op pad gegaan.

We zijn allereerst een bezoekje gaan brengen aan Central Park. Omdat het vandaag gewoon weer super mooi weer is, is het hier spitsuur! Maar wel erg gezellig! We hebben hier wat rondgewandeld, en zijn via 5th Avenue weer naar beneden gelopen. We zijn nog even in de Apple Store geweest, maar zoiets chaotisch hebben we nog nooit gezien. Wat een drukte!! En Maurice mocht niet eens filmen; hiervoor werd hij op zijn vingers getikt. 🙂

We hebben alle grote en dure winkels wel gezien inclusief FAO Schwarz (Een grote speelgoed winkel), en we gaan blaren op onze voeten ontwikkelen. We nemen ook nog een kijkje bij Grand Central Station, en lopen zo weer via Time Square richting ons hotel. Op Time Square komen we in één of andere massale bid optocht terecht, en het hele plein staat vol met schreeuwende en zingende mensen. De ambulance komt er niet eens meer door, dus het is vertrouwde New Yorkse chaos.
Nadat we onze spullen in ons hotel hebben gedumpt, en onze voeten even rust hebben gegund, gaan we weer op pad. Na een uurtje rust hebben we opnieuw de metro gepakt (voor die 2 dollar kun je niet lopen), en zijn we 25 blokken naar beneden gereden.

P1000446Hier hebben we een kijkje genomen bij het Flat Iron building; dit is een gebouw in de vorm van een strijkbout en is helemaal ingebouwd tussen de andere hoge bouwwerken. Ook hebben we nog een kijkje bij het Empire State Building genomen, maar gelukkig hebben we het uitzicht bij het Rockefeller Center al bekeken, want bij het Empire stond een gigantische rij. We zijn lopend weer richting hotel gegaan, en kwamen opeens, geheel per ongeluk ( 🙂 ) de Macy’s tegen. Hier moest natuurlijk even gestopt worden om te shoppen! We kregen ook wel weer een beetje knaagjes in onze maagjes, dus na het shoppen zijn we lekker gaan eten bij Planet Hollywood op Time Square. Maurice had een flinke pizza en ik had een cheesy hamburger. Vooral het toetje was gigantisch, en hier moest Maurice dan ook afhaken bij zijn mega Chocolate Brownie (en die was ook echt super groot!). Volgens de ober was ie wel een beetje een watje! :p We hebben ’s avonds ook nog even Time Square in het donker bewonderd, en rond half 10 lagen we alweer uitgeput, en vol met blaren, op bed.

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: