Dag 17: 21 sep

Dag 17 – Grand Canyon

Vandaag gaan we vliegen! Op het laatste moment hebben we de helicoptervlucht in Nederland toch nog maar gereserveerd, en het was ook flink druk op het vliegveld dus wellicht wel verstandig geweest! We moeten om 11 uur aanwezig zijn, dus de ochtend doen we lekker rustig aan. Het vliegveldje ligt net buiten het park, dus daar zijn we vrij snel. We moeten inchecken, en we worden ook direct voor de balie gewogen voor een goede verdeling in de helicopter (voor ons onzichtbaar – we hebben maar niet gevraagd op hoeveel we nu na 2 weken Amerika zitten 🙂 ). Om kwart over 11 wordt onze helicopter omgeroepen, en samen met 4 andere mensen worden we het vliegveld op begeleidt. Helaas pindakaas moet ik in het midden van de 3 zits-bank zitten, maar Maurice zit wel goed bij het raam. We hebben de 25 minuten vlucht geboekt, en nadat je bent opgestegen is het eerst nog ongeveer 5 minuutjes vliegen naar de rand van de Canyon. Vanuit het niets verdwijnt het bos en ontstaat er een gapend gat; dat is wel erg mooi om te zien. Het waait alleen een beetje hard, en ik zie Maurice al bleker en bleker worden. Als hij ook nog eens aan mij gaat vragen waar de kotszakjes liggen, kunnen we onze lol op. De helicopter schommelt ook wel erg hard, en vlak voor het einde ben ik toch ook wel aardig misselijk. Maar we hebben het overleefd! We zijn dan ook wel blij dat we niet de 45 minuten tour hebben geboekt, maar vonden het wel erg leuk om mee te maken!

Bij deze tour krijgen we ook nog toegangskaartjes voor de IMAX film over de Grand Canyon, dus die gaan we ook nog even bekijken. De film duurt ongeveer 35 minuutjes, maar is echt super om te zien. Maurice vond het (met zijn beide benen op de grond) eigenlijk een mooier beeld geven dan in de heli. 🙂 Bij de naastgelegen Pizza Hut nemen we een stuk pizza, en vervolgens rijden we rond half 2 weer terug naar het park.

In het park zijn heel veel uitzichtpunten, en we besluiten om eerst helemaal naar achteren te rijden voordat we een groot deel van de punten afgaan om te bekijken. We zien heel wat mooie dieptes, en ook de Colorado rivier kun je zien lopen. We nemen veel foto’s, en om een uurtje of 5 zijn we weer terug bij ons hotel aan het beginpunt van de rimweg.
We gaan nog een hapje eten, en doen nog aan wat window shopping bij de vele souvenir winkeltjes. ’s Avonds kijken we nog wat televisie, en na een lekker bad en flink wat neusspray (voor mij) gaan we naar bed.

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: