Dag 2: 6 sep

Dag 2 New York

En dan komt de jetlag toch wel om de hoek kijken! Maurice heeft vanaf 12 uur ’s nachts elk uur wel op de wekker gezien, en ik was om half 6 ook echt wel wakker. Hoewel we een superlekker bed hebben, merk je toch wel dat je 6 uur terug in de tijd gaat!
Om 6 uur ’s ochtends stonden we dus allebei al fris en fruitig (nou ja..) naast ons bed, en om 7 uur liepen we alweer rond in (een erg rustig) New York. Maar wat een hitte! Het is hier een graad of 28, maar ook verschrikkelijk vochtig! Vanochtend hebben we op tv gezien dat New York City vanmiddag een staart van de Orkaan Hanna verwacht. Vanaf een uur of twee worden er dus stortbuien, zware windstoten en onweersbuien verwacht. We zijn benieuwd. Wij hebben echter kaartjes voor het Vrijheidsbeeld, en hier moeten we om 8 uur ’s ochtends zijn. We hopen maar dat dit allemaal gewoon doorgaat ondanks de voorspellingen. Een jetlag is echter dus helemaal niet zo verkeerd voor deze vroege tripjes!

We hebben de metro gepakt (nog meer hitte!) en staan rond half 8 op Battery Park. Het is de redding van Maurice dat Linda hier een aantal jaren terug al is geweest, anders hadden we al lang en breed ergens in de Bronx gestaan. Je merkt bij de boot naar Liberty Island duidelijk dat de veiligheidscontroles erg zijn verscherpt na 9/11! Wij hebben tickets voor tot aan de voet van het beeld, en hiervoor wordt je twee keer helemaal binnenstebuiten gekeerd. Het is echter super leuk om deze groene mevrouw van dichtbij te bekijken, en we zijn hier dan ook wel een uurtje of twee zoet.

P1000381Nadat we door de boot weer zijn afgezet bij Battery Park, lopen we via Wall Street naar South Street Seaport. Dit is een grote pier, vlakbij de Brooklyn Bridge. We kijken hier even rond, maar omdat het zo verschrikkelijk warm en benauwd is, gaan we snel op zoek naar iets van airco. In één van de winkelcentra op de pier vinden we een foodcourt, en kunnen we achtereenvolgens kiezen uit seafood, Chinees, Mexicaans, Italiaans, ijs, nog meer Chinees, hamburgers, de Subway of iets van Japans… We gaan voor een hamburger en laten we onze voeten even rusten. We gaan nog even kijken bij de Brooklyn Bridge, en lopen daarna binnendoor richting de open plek van het World Trade Center. Hier is echter nog steeds weinig te zien. Hoge hekken vernemen je het zicht, en het verkeer is erg chaotisch. De nieuwe plannen voor dit gebied staan wel gepresenteerd, maar het gaat duidelijk nog wel even duren voor er weer iets op deze plek staan.

We nemen opnieuw de metro, en zijn op een gegeven moment zo vies klam en zweterig van het weer, dat we besluiten even terug naar het hotel te gaan. Maurice springt onder de douche, en we kijken op tv even waar die tropische storm nou blijft (het is tenslotte al bijna half 4!). Dat hadden we dus niet moeten denken, want tegelijk breekt er een bui los, en zien we beneden op straat vanuit onze hotelkamer de mensenmassa heel hard door elkaar rennen. Wat een lol. We besluiten dus maar even op onze kamer te blijven, en de ‘ Flood Watch’ af te wachten. 🙂 We zijn wat aan het internetten, en op tv komt er per minuut een update over de storm voorbij. De beelden die wij echter van vandaag te zien krijgen, doen echt niet onder voor een beetje wind in Nederland. Het blijkt in dit gebied enkel nog een ‘storm’ te zijn, maar heel Amerika is in paniek. Als het echter zo blijft gaan wij vanavond lekker de straat op om een hapje te eten bij de AppleBees. Vannacht moet de meeste regen vallen, dus hopelijk staat morgenochtend ons hotel nog op vaste grond!

P1000398

Responses

Dag vakantiegangers.

Jullie hebben in die korte tijd al heel wat meegemaakt en ik ben erg benieuwd naar de foto’s. Je hebt best kans dat na de regen en de wind de benauwdheid minder zal zijn. Wat een mazzel dat jullie zo’n fijne hotelkamer hebben. Ik heb nog een verzoek aan jullie, als jullie eventueel in de gelegenheid zijn om bij een apotheek of drogist (denk ik) een soort asperine genaamd: BACK & BODY PAIN extra strength van het merk BAYER mee te hebben. Het zit in een geel met rood doosje. Als het niet lukt is het ook niet erg hoor. Jullie moeten de groeten van Johan en Margo hebben. We waren daar vanavond op visite voor de verjaardag van Johan. Het weer is hier nog steeds waardeloos. Nou kinders ik ga nu slapen want het is hier 23.30 uur en jullie avond moet nog beginnen.

Veel liefs van Joop en Carla.

Hoi Mauric en Linda

wij wensen jullie heel veel reisplezier doe wel voorzichtig en als jullie straks nog leuke tips hebben over New York horen we het wel. Ik volg jullie reis met heel veel plezier.

Groetjes Johan Margo en de kinderen
xxxx

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: