Dag 15: 19 sep

Dag 15 – Monument Valley

Op het moment dat ik dit schrijf zit ik heerlijk op terras van onze eigen houten cabin bij Monument Valley (in het echte wilde westen); een kleine maar erg gezellige ‘blokhut’. We hebben deze cabin al in januari gereserveerd, want er staan er maar 3 van op dit terrein, en ze kosten maar 50 euro (en dat is niet veel!). Ze zijn dus erg snel weg, ook omdat dit één van de weinige slaapplekken in deze buurt is. Maar het is zeker wel de leukste accommodatie waar we tot nu toe hebben gezeten.
We hebben net ook lekker gebarbecued en onze eigen cheeseburgers gebakken. We hadden ook een flinke pot vers fruit gehaald, én een zak marshmallows, dus we hebben heerlijk zitten smullen op onze eigen veranda. Daarbij hadden we ook nog gezelschap van een sheeba-kat (was geen zwervertje), die het reuze gezellig vond bij ons te bbq’en. Hij was niet weg te krijgen, en heeft nog een hele tijd bij ons op schoot liggen kroelen (en stukjes hamburger gegeten).

 Voordat we echter in Monument Valley aankwamen, hebben we nog een groot deel van de dag in Page doorgebracht. We zijn allereerst de Glen Canyon Dam gaan bezoeken. In Las Vegas hebben we de Hoover Dam overgeslagen, omdat we het niet de moeite vonden om er 2 uur voor om te rijden, maar de dam in Page doet er zeker niet voor onder! We hebben flink wat foto’s genomen, en zijn ook nog even naar het uitzichtpunt tegen de rotswand gelopen.

Rond een uur of 11 waren we bij de Lower Antelope Canyon. Dit is een Canyon in Indianenland, en je kunt hier op eigen gelegenheid rondkijken. Je gaat een flink stuk de grond in, en het is hier ook super smal. Je kunt hier door de lichtinval hele mooie foto’s maken, alleen jammer dat die Indianen zo’n 18 euro toegang vragen; enkel om rond te mogen kijken! We zijn hier echter ook wel een paar uurtjes zoet, en hebben heel wat klim en klauter werk moeten doorstaan.

 Hierna wilden we ook nog graag naar de Horse Shoe Bend (een grote kronkel in de rivier in de vorm van een hoefijzer), maar er kwam opnieuw een erg donkere lucht aanzetten. Omdat we ruim een kilometer heen en een kilometer terug moesten lopen om bij dit punt te komen, durven we dat toch maar niet aan, en besluiten we door te rijden naar Monument Valley. We moeten vandaag ook een uur inleveren omdat we de tijdsgrens overgaan, dus momenteel is het weer 8 uur vroeger dan in Nederland. Het is mij alleen niet helemaal duidelijk hoe lang dat gaat lukken, want volgens mij halen we dat uur morgen alweer terug. Morgen rijden we namelijk naar de Grand Canyon (waar we waarschijnlijk geen internet hebben), maar eerst gaan we nog het echte wilde westen in Monument Valley bekijken.

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: