Dag 14: 18 sep

Dag 14 – Page

In Springdale slapen we lekker uit, en hebben we opnieuw geen zin om een ontbijt te gaan zoeken. We rijden vandaag met de auto door het zuiden van Zion (daar waar je nog wel met de auto mag rijden) en moeten onder meer door een flinke tunnel. Deze tunnel is echter zo oud, dat deze niet geschikt is om de hedendaagse (grotere) auto’s door te laten, dus er kan maar één richting tegelijk doorheen. We wachten even en mogen dan door de tunnel naar de andere kant van de berg. We wilden hier eigenlijk nog een korte trail lopen naar een mooi uitzichtpunt, maar we kunnen het hele startpunt niet vinden. Daarom rijden we maar door, en al snel rijden we Zion uit.

Vandaag nemen we ook nog een kijkje bij een ander park, Bryce Canyon. Dit is een park met vreemde rotsformaties, welke ze hoodoos noemen. Je bekijkt het park van bovenaf (je kijkt dus de canyon in), en ze hebben hier echt super mooie uitkijkpunten. We rijden eerst helemaal naar het einde van het park, en van daaruit nemen we terug alle uitzichtpunten mee. Ook hier wilde we eigenlijk nog een wandeling maken, maar er kwam een flinke onweersbui aanzetten, dus we hebben het maar niet gegokt. Maurice vond dit het mooiste park dat we tot nu toe zijn tegengekomen. Alleen jammer dat we ook nog door moeten rijden naar Page, dus we kunnen hier niet al te lang blijven. We eten in dit park ook nog een goede lunch (want dat gaat er wel in na een gemist ontbijt), en rond 4 uur rijden we door naar Page.

2008091814_42_35_0079In Page overnachten we in het Days Inn Motel. Noem het gerust een hotel, want alles zit er op en er aan. Hier zijn tenminste ook echte wasmachines en drogers aanwezig, dus alle was die nog over is gooien we hier meteen in de wasmachine. We willen ook nog wat boodschapjes doen, en we zitten bijna tegenover de Wal Mart, dus dat komt heel mooi uit. Deze winkel is zo verschrikkelijk groot, en ze hebben hier echt alles, dus we hebben hier ook nog wel een uurtje lopen struinen. Maurice heeft hier nog een statief gekocht, en bijna een helicopter en een vliegtuig. 🙂 Bij de Mac halen we nog snel een kipburger, maar beiden hebben we eigenlijk niet echt trek na de flinke lunch. Maurice zet terug in het hotel de foto’s nog even online en dan is het weer de hoogste tijd om te gaan slapen.

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: