Dag 5: 9 sep

Dag 5 – San Francisco

Vandaag is onze eerste dag in SF! Aangezien we nog eens 3 uur terug in de tijd gaan, en we nu met een verschil van 9 uur ten opzichte van Nederland te maken hebben, waren we dus weer lekker vroeg ons bedje uit. Maurice heeft in het hotel gratis internet ontdekt, dus in alle vroegte gooit hij de foto’s nog even op de laptop, en gaan we weer op pad. We zitten met ons hotel vlakbij Fisherman’s Wharf, en hier zijn we dan ook eerst een kijkje gaan nemen. Omdat het nog maar 8 uur in de ochtend was, waren hier weinig mensen te bekennen, maar wel Sea Lions!!

P1000552Deze ‘toeterende’ beesten liggen hier gewoon in de haven. Dit blijkt al jaren hun vaste plekje te zijn, en het ziet er heel gezellig uit (hoewel het wel een beetje stinkt). We lopen nog wat verder de pier op, en bij één van de restaurantjes gaan we ontbijten.

We kopen ook een pas voor de hop on – hop off bus. Dit moet ons openbaar vervoer van de komende twee dagen worden. We rijden met deze bus eerst maar een heel rondje, zodat we het één en ander kunnen zien. Maar wat een kou bovenin zo’n open bus! Het is vandaag een graad of 17, en die wind gaat overal doorheen! De bus komt ook bij Golden Gate Bridge, en hier gaan we er even uit om een stukje over de brug te lopen (en weer wat op te warmen!).

Als we met de bus weer bij Fisherman’s Wharf uitkomen, gaan we ook nog met de oude Cable Car een ritje maken. Die heuvels zijn echt super stijl! Je mag je auto ook enkel op 90 graden parkeren, anders glijdt hij gewoon de heuvel af!

Terug bij de Wharf lopen we dit gebied helemaal af, en Maurice moet en zou zijn Penny in een SF Penny transformeren (in zo’n draai ding, dat er een figuurtje op gedrukt wordt). Wat een lol! We gaan ook nog een pizzapuntje eten, met het idee dat we over een uurtje of 2 á 3 wel weer uit eten kunnen voor het avondeten. Die mini pizza’s zijn hier gewoon 3 keer onze vertrouwde Oetker pizza, dus echt trek in avondeten hadden we vandaag dan ook niet meer. Rond een uurtje of 6 zijn we weer in het hotel, en hier heeft Maurice nog even met zijn fotootjes gerommeld. Ik lag natuurlijk om 8 uur alweer te snurken met mijn boek op m’n hoofd, maar ook Maurice ligt al snel op één oor. Morgen gaan we weer met de bus, en dan gaan we uitstappen op de interessante punten waar we vandaag voorbij racen.

P.S Meer foto’s kunnen jullie vinden op de Flickr pagina ! Zie de links rechts —>

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: