Dag 1: 5 sep

Dag 1 Amsterdam – New York

Nou het is zover 🙂 Op dit moment zitten we op Schiphol. Om 12:40 vliegen we naar New York ! We hebben om 10 uur ‘s morgens als echte amerikanen al bij de McDonalds gegeten 😛 Nou het volgende verhaaltje zal wel uit New York komen denk ik….. Tot later !!!

En toen, na ruim 7,5 uur vliegen waren we opeens in New York! Joehoe! De vlucht had een klein half uurtje vertraging, maar dat mocht de pret niet drukken. We hadden thuis al twee goede plekjes aan het raam kunnen vastleggen, en Maurice heeft ook alle (teken)films goed op het scherm kunnen volgen. Op het moment dat we op het vliegveld van JFK aankwamen werd de pret wat minder groot. Zoals sommige waarschijnlijk wel herkennen, werden we in een benauwde vee-hal geduwd, en konden we een uur lang in de rij hangen. Nadat we twee vingerafdrukken en een foto hadden achtergelaten stonden we eindelijk echt op New Yorkse bodem. Een klein uurtje in de taxi, en toen kwamen we om 5 uur plaatselijke tijd in het Amsterdam Court hotel aan. De taxi chauffeur vond het wel erg verdacht dat wij als Amsterdammers in dit hotel verbleven. Konden we hier soms wat krijgen??? Omdat onze online reservering blijkbaar niet helemaal goed was doorgekomen, en alle kamers rond 5 uur alweer vergeven waren, kregen we een gratis upgrade naar een King Deluxe kamer. En we moeten toegeven dat deze goed bevalt!

We zitten goed centraal met ons hotel, vlakbij Time Square, Central Park en Rockefeller Center. Na onze spullen in het hotel te hebben gezet, zijn we dan ook eerst even Times Square gaan bewonderen. Een grote chaotische massa, vol met lichtjes en geflikker.

Hier hebben we ook maar direct ons tweede bezoekje aan de Mac voor vandaag gebracht, maar hier waren we ook snel weer weg. We wilden namelijk ook nog graag de zonsondergang vanaf het Rockefeller Center gaan bewonderen. Vanaf deze plek kun je zowel Central Park als het Empire State Building goed bekijken. Omdat we op weg hier naartoe echter in een groot muziekspektakel in de Radio City Music Hall terecht kwamen, en net op dat moment allemaal grote sterren als Justin Timberlake en Nelly werden verwelkomd, werd onze aankomst bovenop het Rockefeller Center nogal vertraagd. New York by Night is echter ook super om te zien! Het was al aardig donker aan het worden, maar het uitzicht is echt heel mooi. We hebben heel wat foto’s gemaakt, en zijn rond een uurtje 8 weer naar het hotel gelopen. Aangezien we dan toch echt wel merken dat het eigenlijk al 2 uur ‘s nachts Nederlandse tijd is, en we een pittig dagje achter de rug hebben, zijn we rond 9 uur toch echt wel lekker in ons bedje gekropen.

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: