Dag 7: 11 sep

Dag 7 – Yosemite

Vandaag gaan we kijken wat voor soort SUV we voor de komende 16 dagen mee krijgen! We willen zo vroeg mogelijk bij Alamo op de stoep staan, welke om 7 uur opengaat. Om half 8 zet de taxi ons dan ook voor de deur af, waar helaas pindakaas al een flinke rij staat. Er staat ook maar één mannetje te helpen bij de balie, en de het duurt dan irritant lang voor er een beetje schot in de rij komt. Er wordt ons echter beloofd dat er snel hulp komt, want deze tweede persoon had zich verslapen. Om 9 uur staan we echter nog steeds in de rij (zonder hulp), en Maurice heeft dan ook al een flink rood hoofd van kwaadheid gekregen. Dat meneertje achter de balie helpt één persoon per kwartier, dus dan duren die paar mensen die voor je staan wel erg lang!!! Rond half 10 rijden we dan eindelijk weg in onze eigen echte Jeep! Jaja, we mogen de komende tijd de off road wegen uitproberen met onze Grand Cherokee. We kunnen dus eindelijk op weg naar Yosemite park. Echter; het is ook wel handig dat wanneer je de tank bijna leeg meekrijgt, en deze dan ook snel bij moet vullen, weet of er eigenlijk benzine of diesel in je auto gaat! 🙂 Na een half uurtje stonden we dus alweer naast de weg bij de benzinepomp, op zoek naar iets van informatie over wat voor brandstof er in die Jeep moet. Maurice heeft uiteindelijk maar weer de roadside hulpdienst gebeld, maar na een half uurtje konden we dan eindelijk tanken en echt op weg. Ach ja, als je geïrriteerd bent, vergeet je de essentiële info wel eens te vragen.

Onderweg stoppen we nog even bij de Wall Mart voor de noodzakelijk dingen als een koelbox, en wegenkaart, een zaklamp, en wat te eten en te drinken. We komen door flink verlate stadjes, en we rijden door hele wisselende gebieden. Rond 3 uur komen we bij de ingang van Yosemite, en hier kopen we een Nationale Parkpas welke bij alle andere nationale parken ook geldig is. Yosemite is echt super mooi en groen, en we rijden steeds berg op berg af. De oren moeten steeds gepopt worden, en we hebben beiden dan ook last van een zeurderige hoofdpijn. Als we na een uurtje door het park heen bij onze bos-cabin in Curry Village aankomen (super schattig!), besluiten we ook gewoon lekker even te hangen en niks te doen. Rond het avondeten gaan we nog even een wandeling maken rond het terrein van Curry Village en we zien verschillende hertjes en super veel eekhoorntjes. Helaas geen beren vandaag, maar we moesten wel zorgen dat ALLE etenswaren, lege wikkels, afval, geurende verzorgingsspullen e.d. allemaal uit onze auto verwijderd zijn. Omdat beren dit soort geurtjes al van verre ruiken, komen er ’s nachts regelmatig auto inbraken voor (door beren). Je moet bij de receptie dan ook echt tekenen dat er niets meer in je auto ligt. In je Cabin ben je gelukkig veilig (hoewel je niet je raam open moet laten staan), dus alles opstapelen in de cabin!

We halen op het terrein ook nog een pizza, welke we meenemen naar ons huisje. Deze eten we buiten op onze picknick plaats op. Maurice hoopt er nog een beer mee aan te trekken, maar deze blijven gelukkig weg! We hebben weer aardig wat indrukken opgedaan, en we liggen dan ook niet te laat in bed. Morgen gaan we het park bekijken!

Laat een berichtje achter

Jouw Bericht: